Thais Koken

Ik ben inmiddels de 30 jaar gepasseerd en al meer dan 10 jaar in Nederland. Mijn roots liggen echter in Thailand en ondanks dat ik het goed naar mijn zin heb in Nederland mis ik Thailand en vooral de Thaise keuken.
 
Ik hou van Thais eten koken en kook dat bijna elke dag, koken is mijn passie. Ik ben hiermee begonnen toen ik twaalf jaar oud was. Eerst samen met mijn moeder, ze is mijn meester en mijn grote voorbeeld. In Nederland kook ik regelmatig voor familie en vrienden. Ik krijg daar vaak complimenten en wil die kennis en kunde dan ook graag met anderen delen door in de prive sfeer kookles te geven.
 
De meeste Thaise gerechten zijn niet te moeilijk om zelf te leren. Tegenwoordig kun je ook bijna alle ingredienten in Nederland vinden. De kooklessen zijn bij mij thuis en bij voorkeur 1 op 1; maximaal 3 personen. Je krijgt dus alle aandacht en we gaan samen aan de slag om een heerlijke maaltijd te maken. Dit zijn dus op maat gemaakte lessen, waarin u zelf een keuze kunt maken uit mijn selectie van Thaise gerechten.
 
Deze prive kooklessen zijn ook een leuk cadeau voor een verjaardag, een jubileum of zomaar om je geliefde, vriend(in) of collega te verrassen! De prijs van de kookles is 50 euro als je alleen komt. Kom je met meerdere personen dan is de prijs 35 euro per persoon / per les. Dit is exclusief ingredienten. Afhankelijk van het gerecht zal dit ongeveer 10 euro zijn.
 
De duur van de kookles is afhankelijk van het gekozen gerecht, gemiddeld genomen zal dit tussen de 1 a 3 uur zijn. Wat zit er in de prijs inbegrepen? De privé les door Waridsara, het kookmateriaal, koffie / thee / fris tijdens kookles en ook het schoonmaken van de keuken. Er zijn dus geen extra of verborgen kosten.
 
Na afloop krijg je het recept mee en delen we de maaltijd. Neem gerust contact met ons op via het contact formulier of via email : info@waridsara.nl
Enkele voorbeelden van mogelijke gerechten:
 
 
 
Kai Pad Med Mamuang (Kip met Cashewnoten):
Zo heb je kip nog nooit gegeten. Combinatie van wokken en snel koken met heerlijke kruiden, saus en veel groenten. Dit gerecht is niet pittig maar wel heel smakelijk.

Kip met Ananas (Pad Priawan):
Kip in een zoetzure combinatie van wokken, snel koken met heerlijke groenten fruit. Ook dit gerecht is niet pittig maar wel heel smakelijk.
Pad Krapao Kai:
Dit is een typisch Thais gerecht met kip en Thaise groenten. Dit gerecht kan mild tot pittig gemaakt worden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Sakoo Sai Moo:
Sakoo Sai Moo (Tapioca Balls) is een heerlijke Thaise snack. Zoet met een vulling van varkensvlees of garnalen.
Pad Phak Nam Man Hoi (Thaise Roerbak Groente):
Pad Phak Nam Man Hoi is een typische Thaise manier van groenten in een wok. Je kunt hiermee lekker varieren door andere groenten te gebruiken. Je kunt dit gerecht van mild tot pittig maken door juist te combineren. Heerlijk als bijgerecht maar ook wel zo compleet dat het met witte rijst een complete maaltijd kan zijn.
Pad Thai:
Een zeer populair zoet/zuur gerecht uit Thailand op basis van gebakken noedels met groenten. Te combineren met vlees, vis, garnalen of kip.
Penang Red Curry Pasta:
Combinatie van rundvlees met oa curry pasta en cocosmelk. Dit gerecht kan medium tot pittig worden gemaakt. Heerlijk met witte rijst
Tom Yam Kung / Tom Yam Kai:
Heerlijke Thaise soep, een complete maaltijd met witte rijst. Tom Yam is een Thaise soep die veelal gemaakt wordt met Garnalen (Kung) of met Kip (Kai).
Tod Man Pla (Thaise viskoekjes):
Mooie verse vis is de basis van dit recept. Heerlijk als snack, als voorafje of met rijst als hoofdgerecht.
Khai Luk Khoei:
Toveren met een ei, op de Thaise manier. Thaise eieren in tamarindesaus.
Pad Nua Nam Man Hoi (Rundvlees met peultjes in Oestersaus):
Pad Nua Ham Man Hoi is een heerlijk gerecht met rundvlees, peultjes, ui en oestersaus in de wok. Dit gerecht kun je van heel mild tot lekker pittig matig.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen